5 metode contraceptive pentru femei

Daca nu suporti prezervativul pentru ca nu e aceeasi senzatie, ai incredere in partener ca nu te poate infesta cu vreo boala si nici nu vrei sa ramai insarcinata, am pregatit o lista de metode contraceptive din care sa te inspiri.

Prima metoda, cea mai veche: contraceptia naturala. Ce inseamna contraceptia naturala? In momentul actului sexual in care barbatul simte nevoia de a ejacula, isi scoate organul genital din interiorul tau si ejaculeaza la exterior. Din punctul meu de vedere nu este 100% sigura avand in vedere ca pre-ejacularea poate contine uneori spermatozoizi si totul a fost degeaba.

A doua metoda: calculul ovulatiei si zilele menstruale. Ce inseamna? Pe scurt, cele 30 de zile ale unei luni sunt impartite in zile de menstruatie, zile de fertilitate, zile normale si ziua ovulatiei. Aceasta metoda contraceptiva se bazeaza pe faptul ca in acele zile normale, desi se produce ejaculare interna, este aproape imposibil sa ramai insarcinata. Atentie, APROAPE.

Urmeaza metodele contraceptive hormonale. Poate numele va induce in eroare. Sunt exact acele pilule, acele anticonceptionale pe care multe femei le refuza din cauza ca ingrasa. Nu doar acestea bineinteles, pe baza de hormoni mai exista si plasturi contraceptivi, injectii contraceptive sau chiar implanturi contraceptive. Daca ma intrebati pe mine, pilulele sunt metoda ideala, dar luate la recomandarea doctorului pe baza unor analize.

Prezervativul. Cea mai sfanta metoda contraceptiva, daca nu esti deranjat de pierderea senzatiei. Nu stiu ce as putea spune. Folositi-l. Te fereste atat de o sarcina nedorita cat si de boli cu transmitere sexuala.

Ultima dar nu cea din urma, metode chirurgicale. V-as sugera sa apelati la acestea doar dupa o analiza prelungita asupra faptului ca nu va doriti copii. Metoda chirurgicala presupune legarea trompelor uterine. Pe scurt, fara copii desi ejacularea e din plin.

Cam acestea au fost, stiu ca exista mult mai multe insa am incercat sa le aleg pe cele cu cat mai putine riscuri asupra sanatatii.