5 metode contraceptive pentru femei

Daca nu suporti prezervativul pentru ca nu e aceeasi senzatie, ai incredere in partener ca nu te poate infesta cu vreo boala si nici nu vrei sa ramai insarcinata, am pregatit o lista de metode contraceptive din care sa te inspiri.

Prima metoda, cea mai veche: contraceptia naturala. Ce inseamna contraceptia naturala? In momentul actului sexual in care barbatul simte nevoia de a ejacula, isi scoate organul genital din interiorul tau si ejaculeaza la exterior. Din punctul meu de vedere nu este 100% sigura avand in vedere ca pre-ejacularea poate contine uneori spermatozoizi si totul a fost degeaba.

A doua metoda: calculul ovulatiei si zilele menstruale. Ce inseamna? Pe scurt, cele 30 de zile ale unei luni sunt impartite in zile de menstruatie, zile de fertilitate, zile normale si ziua ovulatiei. Aceasta metoda contraceptiva se bazeaza pe faptul ca in acele zile normale, desi se produce ejaculare interna, este aproape imposibil sa ramai insarcinata. Atentie, APROAPE.

Urmeaza metodele contraceptive hormonale. Poate numele va induce in eroare. Sunt exact acele pilule, acele anticonceptionale pe care multe femei le refuza din cauza ca ingrasa. Nu doar acestea bineinteles, pe baza de hormoni mai exista si plasturi contraceptivi, injectii contraceptive sau chiar implanturi contraceptive. Daca ma intrebati pe mine, pilulele sunt metoda ideala, dar luate la recomandarea doctorului pe baza unor analize.

Prezervativul. Cea mai sfanta metoda contraceptiva, daca nu esti deranjat de pierderea senzatiei. Nu stiu ce as putea spune. Folositi-l. Te fereste atat de o sarcina nedorita cat si de boli cu transmitere sexuala.

Ultima dar nu cea din urma, metode chirurgicale. V-as sugera sa apelati la acestea doar dupa o analiza prelungita asupra faptului ca nu va doriti copii. Metoda chirurgicala presupune legarea trompelor uterine. Pe scurt, fara copii desi ejacularea e din plin.

Cam acestea au fost, stiu ca exista mult mai multe insa am incercat sa le aleg pe cele cu cat mai putine riscuri asupra sanatatii.

Vezi tot

Trebuie sa te protejezi chiar daca faci sex cu iubita/iubitul tau?

Cand vine vorba de cupluri, trebuie sa ne gandim fara doar si poate la efectele pe care le poate avea iubirea ca forma fizica. Cand spun iubire, in acest caz ma refer la sex sau dragoste. Chiar daca multi nu recunosc, trebuie sa stim ca sexul ocupa un loc destul de important in relatie si sunt foarte multi care nu au reusit sa ramana intr-o relatie din cauza acestui capitol. Totusi, daca nu ne dorim prea curand o sarcina, trebuie sa avem in vedere cateva metode de contraceptie pe care ar trebui sa le respectam pana in momentul in care suntem pregatiti sa aducem pe lume un copil.

Un copil in viata unui cuplu complica anumite lucruri si transforma din start relatia intr-una mult mai serioasa si de viitor, iar pentru acest pas trebuie sa fim pregatiti din mai multe puncte de vedere, atat sufleteste, cat si financiar. Nu putem sa aducem pe lume un copil atata timp cat nu avem un loc de munca stabil care sa ne aduca lunar o suma importanta de bani.

Doua metode de contraceptie care s-au dovedit a fi eficiente de-a lungul timpului:

1. Prezervativul
Chiar daca actul sexual nu este la fel de placut atunci cand folosesti un prezervativ, acesta ne poate scuti de o sarcina neplacuta. Cei care gasesc scuze impotriva acestui produs ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa se riste sa practice sexul fara a se proteja.

2. Pilula de a doua zi
Este cu siguranta mult mai usor de administrat si nici nu impiedica placerea din timpul actului sexual. Pilula de a doua zi poate fi bauta de femeie la maxim 24 de ore dupa actul sexual. Nu este indicat sa se consume foarte multe astfel de pastile deoarece pot avea efecte adverse.

Vezi tot