Trebuie sa te protejezi chiar daca faci sex cu iubita/iubitul tau?

Cand vine vorba de cupluri, trebuie sa ne gandim fara doar si poate la efectele pe care le poate avea iubirea ca forma fizica. Cand spun iubire, in acest caz ma refer la sex sau dragoste. Chiar daca multi nu recunosc, trebuie sa stim ca sexul ocupa un loc destul de important in relatie si sunt foarte multi care nu au reusit sa ramana intr-o relatie din cauza acestui capitol. Totusi, daca nu ne dorim prea curand o sarcina, trebuie sa avem in vedere cateva metode de contraceptie pe care ar trebui sa le respectam pana in momentul in care suntem pregatiti sa aducem pe lume un copil.

Un copil in viata unui cuplu complica anumite lucruri si transforma din start relatia intr-una mult mai serioasa si de viitor, iar pentru acest pas trebuie sa fim pregatiti din mai multe puncte de vedere, atat sufleteste, cat si financiar. Nu putem sa aducem pe lume un copil atata timp cat nu avem un loc de munca stabil care sa ne aduca lunar o suma importanta de bani.

Doua metode de contraceptie care s-au dovedit a fi eficiente de-a lungul timpului:

1. Prezervativul
Chiar daca actul sexual nu este la fel de placut atunci cand folosesti un prezervativ, acesta ne poate scuti de o sarcina neplacuta. Cei care gasesc scuze impotriva acestui produs ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa se riste sa practice sexul fara a se proteja.

2. Pilula de a doua zi
Este cu siguranta mult mai usor de administrat si nici nu impiedica placerea din timpul actului sexual. Pilula de a doua zi poate fi bauta de femeie la maxim 24 de ore dupa actul sexual. Nu este indicat sa se consume foarte multe astfel de pastile deoarece pot avea efecte adverse.

Vezi tot